Joo heti rakoilee tämä vähähiilihydraattinen dieetti: pe pullaa, la sämpylä, su kakkua ja ma kakkua yms…. =) Nyt on hyvä jatkaa ilman jauhopullamössöjä. Äiti nimittäin kommentoi, että mä näytän kapeammalta. Tosin voi olla niiden parin viime viikkoisen kuntosalikäynninkin tulosta. Tällä viikolla oli tarkoitus käydä työpaikan kuntosalilla. Useampana päivänä olen kuitenkin sopinut menoja heti töiden jälkeen. Sen takia kotini lähellä oleva sali olisi hyvä. Voisi käydä just myöhään illalla kun ehtii. Tänne työpaikalle ei oikein viitsi lähteä toiselta puolen kaupunkia tunniksi treenaamaan. Keväällä saatan ostaa jonkun 10 kerran kortin läheiselle kuntosalille... Katsotaan nyt miten tästä intoutuu liikkumaan. Intoutuisihan sitä jos paino tippuisi (nyt -1kg pe aamuna).

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lainasin kirjastosta Montiagnon kirjan. Setä neuvoo syömään rasvattomia tuotteita yms. ja olen todennut että sen dieetti vaikuttaa aika pitkälti siltä millä aikaisemmin olin huonoin tuloksin, joten en taida aloittaa hänen suosittelemaa ruokavaliota. Lukaisen kirjan pääpiirteittäin, mutta mielenkiinnolla luen Antti Heikkilän kirjan Ravinto ja terveys. Kirja on yhtä tekstiä, mutta onneksi teksti etenee ja se on mielenkiintoisesti kirjoitettu. Sellaiseen keskustelevaan sävyyn ja asioita on perusteltu hyvin.

 

Olen huomannut että pähkinät pitää tosi hyvin nälkää. Siksipä kävin ostamassa hasselpähkinöitä, casheweita ja manteleita. Laitoin kippoon pöydälle, jotta niitä tulisi paremmin syötyä. Ostin myös kuivattuja omenalastuja - ne ovat  aika pehmeitä eikä rapsakoita, mutta tosi makeita. Tiedän, että niissä on hedelmäsokeria ja paljon energiaa suhteessa tuoreeseen omenaan. Jos syön niitä karkin himoon, en sorru karkkiin, joka on isompi paha.

 

Mulla on ollut ihan hyvä olo, paitsi viikonlopun hiilaripitoisen mässäilyn jälkeen! Kyllä vatsaa kivisti ja yöunetkin kärsivät. Eikai muuta voi odottaa kun "pitkästä" aikaa syö monena päivänä hiilareita. Huomaa, että kun on syönyt hiilareita niin nälän tunnettakin on enemmän. Protskuja ja rasvaa syödessä on ollut mukava olo, ei yhtäkkistä nälkää tms. Ainakin siis alun kokemukset tästä ruokavaliosta ovat positiivisia. Tarkoitukseni on löytää sellainen ruokavalio, jota on helppo noudattaa ja josta saan kroppani hyvään kuntoon. En tahdo tiukkaa pisteiden, kaloreiden tms. laskentaa vaan järkeviä valintoja ja syömistä just sen verran ku on nälkä.

 

Kokeilu jatkuu ainakin pari viikkoa vielä.